Muffinki czekoladowe z rozmarynem

Muffinki czekoladowe z rozmarynem

Bałam sie tego rozmarynu,

jednak fajny ma on smak z czekoladą.

 

 

 

Składniki:

 

1,5 szklanki mąki

3/4 szklanki brązowego cukru

szczypta soli morskiej

2 łyżki kakao

łyżeczka proszku do pieczenia

100 ml oleju

 łyżeczka octu winnego

 łyżeczka ekstraktu waniliowego

szklanka mleka

1,5 łyżeczki posiekanego rozmarynku

 

 

 

 

Suche składniki wymieszaj w jednej misce, w drugiej mokre.

Połącz zawartość obu misek i dodaj rozmaryn.

Wyłóż masę do wysmarowanej margaryną blaszki na muffinki

i piecz około 20 minut w 180 o C

(do suchego patyczka).

 

 

 

Przepis inspirowany wpisem Pinkcake

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz