Mięsko w ostrym sosie z kaszą jęczmienną

Mięsko w ostrym sosie z kaszą jęczmienną

Lubię mięso na ostro.

Mój Mąż też ale ta ostrość jest już mniejsza,

dlatego zawsze staram się wyśrodkowac ostrość,

a Wy musicie ją sami do siebie dostosować!

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

650g mięsa wieprzowego gulaszowego

puszka ciemnej fasolki

200g koncentrat pomidorowy

2 papryczki peperoni - ogniste

pieprz

bazylia suszona

suszone płatki chilli - opcjonalnie

 

 

kasza jęczmienna

 

 

 

 

Mięso garnku zalej wodą

i gotuj pod przykryciem około 45 minut.

 

Mięso odziel od wody i przełóż do drugiego garnka.

Dodaj koncentrat pomidorowy, 1/3 szklanki wody,

pokrojone w krążki papryczki i fasolkę.

Zagotuj.

Dopraw według uznania.

 

Kaszę ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

 

Możesz połączyć kaszę z mięsem - będzie gulasz,

a możesz podać tak jak na zdjęciu.

 

 

 

Mięsko w ostrym sosie z kaszą jeczmienną

 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz