Maliny zapiekane z ricottą

Maliny zapiekane z ricottą

Taki deser rozgrzeje nawet zimne serce!

Idealny na jesienne wieczory!

Wypróbuj jak najszybciej!

 

Składniki:

(mój przepis)

maliny - 300g

(mogą być mrożone,

jednak wcześniej muszą być odmrożone lekko odciśnięte)

ricotta - 250g

4 łyżeczki brązowego cukru

małe jajko

(jeżeli maliny są świeże można bez)

 

Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą

- masa musi być gładka

(jedynymi grudkami może być cukier).

Przełóż do do foremek do zapiekania

i zapiekaj ok 30 min w 200oC.

Masa się zetnie i będzie dość sztywna.

Podawać możesz z sosem czekoladowym

lub samodzielnie.

 Maliny zapiekane z ricottą

 

Kuchnia,

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka