Makaron z fasolką na ostro

Makaron z fasolką na ostro

To danie podbiło moje serce sosem.

Uwielbiam pikantne rzeczy i nawet gdy muszę ciężko mi z nich zrezygnować.

Pyszne, tanie i szybkie jedzonko:)

Polecam na chłodne niedzielne po południa

-jak dziś!

 

 

Składniki na 2 porcje:

 

 200 g makaronu pełnoziarnistego

120 g fasolki szparagowej

16 zielonych oliwek

 

 

Sos:


puszka pomidorów

puszka ciemnej fasolki

2 łyżki koncentratu

cała papryczka chilli (wielkość wg uznania)

suszona bazylia

pieprz

1/2 kostki serka naturalnego, topionego

4 ząbki czosnku

 

 

Ugotuj makaron i fasolkę.

Gdy one się będą gotowały przygotuj sos.

Pomidory, koncentrat, papryczkę chilli i czosnek

zmiksuj razem.

Przelej go garnka, dodaj fasolkę z puszki i zagotuj.

Wrzuć serek i mieszaj, aż do całkowitego rozpuszczenia.

Sos dopraw do smaku pieprzem i bazylią.

 

Na każdym z talerzy rozłoż po 8 rozkrojonych oliwek,

makaron i zielona fasolkę.


Polej sosem.

Można posypać natką pietruszki:)

 

 

 

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka