Makaron w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami

Makaron w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami

Wróciliśmy z urlopu i jak się okazało mieliśmy farta bo od dwóch dni pada,

więc nasze kilka dni było wyjątkowo udane, szczególnie, że były też tam wyczekane,

pierwszy raz widziane góry.

 

Ja dziś na śniadanie wszamałam TE placuszki tyle,

że z kremem karmelowym i dżemem figowym.

Wiem mało to zdrowe, ale taka wstrętna pogoda,

że musze się jakoś pocieszać po powrocie z urlopu ;)

 

Na obiad przy takiej pogodzie proponuję ten pyszny makaron.

 

Składniki na 2 porcje;

(mój przepis)

 

180g makaronu bezglutenowego

słoiczek suszonych pomidorów, odsączonych z zalewy

łyżka oleju z pomidorów suszonych

około 100g szpinaku baby

śmietanka sojowa mała

czosnek

mała czerwona cebula

 

Cebulę i czosnek drobno posiekaj.

Suszone pomidory pokrój na średniej grubości paski.

Umyj szpinak i odsącz z wody.

Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej olej, wrzuć cebulę i czosnek.

Podsmaż.

Wlej 1/2 szklankę wody i gotuj przez chwilę.

Dodaj szpinak i śmietankę.

Dopraw pieprzem i wymieszaj całość z odcedzonym makaronem.

 

 

 

Kuchnia, Strona Główna

7 komentarzy

Zostaw swój Komentarz