Lody bananowe na patyku

Lody bananowe na patyku

Trzecie z kolei lody.

Moim zdaniem z całej trójki najlepsze były pomarańczowe,

a dla mojego Męża właśnie bananowe.

 

Myślę, że różnice wynikają stąd,

gdyż lody bananowe są dużo słodsze,

a pomarańczowe są sorbetowe.

 

Polecam jednak każde:)

 

 

 

Składniki na 6 porcji:

(mój przepis)

 

2  średnie banany

5 łyżek jogurtu naturalnego

2,5 łyżki miodu

 

 

 

Banany połam na kilka części, wrzuć do malaksera.

Dodaj resztę składników i zmiksuj.

Gdy powstanie jednolita gładka masa

przelej ją do foremek.

 

Wstaw je do zamrażalnika na kilka godzin (u mnie 8 godzin)

i zjedz ze smakiem:)

 

 

 Lody bananowe na patyku

 

 

Lody bananowe na patyku

 

 

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz