Lekko słodka rybka pieczona

Lekko słodka rybka pieczona

Pieczona rybka wyszła w sumie na słodko.

Pewnie nie każdemu przypadnie do gustu,

ale mam nadzieję, że chociaż spróbujecie.

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

duży filet z mintaja

1 łyżka sosu Hoisin

1 łyżeczka pesto bazyliowego

1/2 łyżeczki papryki ostrej

1 łyżeczka syropu z cytryn w rumie

1/2 puszki ciemnej fasoli, odsączonej

10 oliwek przekrojonych na pół

 

Piekarnik nagrzej do 200 o C.

Sos, pesto, paprykę i  syrop połącz ze sobą,

posmaruj marynatą rybę o odstaw do lodówki na 20 minut.

 

Blachę wyłóż papierem do pieczenia,

a na niego wyłóż folię aluminiową

(papier jest po to by folia do blachy nie przystała).

Rozłóż fasolkę i oliwki,

nie nich ułoż rybę.

Przykryj drugim fragmentem folii rybę i piecz przez 20 minut,

kolejne 10 minut piecz już bez przykrycia.

Podawaj z kaszą jęczmienną.

 

 

pieczona ryba

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka