Kurczak po mojemu

Kurczak po mojemu

Miałam ochotę na pierś z kurczaka wczoraj na obiad,

a że w domu miałam trochę warzyw to zrobiłam je na swój warzywny sposób;)

 

Składniki:

 

1 pierś z kurczaka

6 brukselek mrożonych

1/2 papryki

50 g mrożonego szpinaku

1 pomidor

1/4 puszki czerwonej fasoli

3/4 małego jogurtu naturalnego

1/2 łyżeczki curry

1/3 łyżeczki ostrej papryki w proszku

2 łyżeczki oliwy z oliwek

 

 

Pierś pokrój w paseczki i obsmaż na oliwie.

Dodaj brukselki i szpinak.

Smaż około 5-8 minut (aż brukselki będą miękkie).

Pokrój paprykę w małe paseczki i dorzuć na patelnię.

Dodaj fasolkę a na koniec skrojony pomidor.

Zalej wszystko jogurtem i wsyp carry oraz paprykę.

Smaż wszystko około 10 minut na wolnym ogniu.

 

Najlepiej podawać z kus kus.

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz