Kurczak po indyjsku

Kurczak po indyjsku

W ostatnim konkursie Świat na talerzu wygrałam pastę korma.

I postanowiłam jej spróbować - przepis pochodzi z opakowania.

I powiem, że boję się zawsze nowych smaków, szczególnie z imbirem,

jednak byłam mile zaskoczona.

Imbir był delikatnie wyczuwalny

(po przygotowaniu potrawy, po otwarciu opakowania bardzoo intensywny smak i zapach)

i powiem szczerze, że chętnie wrócę do tego smaku:)

 

 

Skałdniki:

 

Cebula

Pasta Korma

(delikatna, aromatyczna Pasta Korma)

250g piersi z kurczaka

100ml wody

100ml śmietanki (ja dodałam jogurt naturalny)

 

kurczak po indyjsku

 

Cebule pokrój i delikatnie podsmaż na oliwie,

dodaj pastę o gotuj przez 3 minuty.

Pokrój kurczaka w paseczki i dołóż do pasty,

smaz około 10 minut.

Zalej wodą i nestępnie duś przez 15 minut.

Na koniec dodaj śmietankę i wymieszaj.

 

Potrawę można podawać z ryżem, chlebkiem naan lub z chutney.

( ja podałam z kus kus)

 

Smacznego!

 

kurczak po indyjsku

Kuchnia, Kuchnia

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka