Krokiety z pieczarkami i papryką.

Krokiety z pieczarkami i papryką.

Na drugie piątkowe danie wybrałam krokiety.

Są przepyszne z sosem pieczarkowym.

 

 

Naleśniki:

430 ml mleka

mąka - pełny pół litrowy kubek

3 jajka

olej

 

 

Farsz:

500g pieczarek

1 duża cebula

1 papryka

 

Do obtaczania:

jajko

bułka tarta

 

Zmiksuj wszystkie składniki na ciasto i usmaż naleśniki.

 

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.

Paprykę i pieczarki umyj i pokrój w kosteczkę.

Wszystko razem podsmaż na patelni, dodaj pół szklanki wody.

Odsącz farsz i nakładaj go po czybatej łyżce na każdy z naleśników.

Zwiń naleśniki, obtocz każdy z nich w jajku a potem w  bułce tartej.

(możesz też obsmażyć naleśniki bez jajka i bułki tartej,

będą lżejsze)

Smaż z obu stron do zarumienienia.

 

Podawaj z sosem pieczarkowym.

 

 *nowe zdjęcie

(27.01.15)

Kuchnia,

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka