Krem czekoladowy

Krem czekoladowy

Żeby Wam jeszcze bardziej osłodzić koniec tego wtorku

to przedstawiam Wam krem czekoladowy domowej roboty.

Z przepisu Olgi Smile.

 

Krem posmarowany na herbatnikach smakuje jak ciasteczka Hit,

czyli smakuje wysmienicie!

 

 

Składniki na 4 malutkie słoiczki:

 

500g miękkiego masła

4 szklanki cukru pudru

1 cukier waniliowy

125g kakao

 

 

Do malaksera włoż masło i miksuj na wysokich obrotach kilkanaście sekund,

partiami dodawaj cukier puder i cukier waniliowy.

Gdy masa będzie juz puszysta zmniejsz obroty,

dosypuj partiami kakao.

(moja rada miksuj około 10-15 minut,

aby cukier waniliowy - "kryształki" - były mniej wyczuwalne).

Gładki krem przełóż do słoików, zakręć szczelnie i wstaw do lodówki.

 

 

krem czekoladowy

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz