Krem buraczano-ziemniaczany

Krem buraczano-ziemniaczany

Kremik ma zapach mojego przedszkola w porze obiadowej,

tzn. tak mi sie dziś skojarzyło jak go gotowałam,

może często dostawalismy buraki na obiad?

Nie wiem,

ale kremik idealny na taką leniwą sobotę jak u mnie dziś.

Długie spacery i pyszne, szybkie jedzonko:)

 

 

Składniki:

4 buraki
4 ziemniaki
około 500 ml bulionu warzywnego
150 ml kwaśnej śmietany
  pieprz

 

 

Buraki i ziemniaki obierz i pokrój w kostkę.

Wrzuć do gorącego bulionu i ugotuj do miękkości ziemniaków i względnej miękkości buraków.

Przypraw, dodaj śmietanę i zblenduj zupę na gładki krem.

 

 

Przepis znaleziony u krew i mleko

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka