Kotlety ziemniaczano - szpinakowe

Kotlety ziemniaczano - szpinakowe

Kolejne pyszne bezmięsne kotleciki.

 

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

600 g ziemniaków

450 g mrożonego szpinaku

3 ząbki czosnku

pieprz

opcjonalnie można dodać przyprawę do ziemniaków

olej do smażenia

otręby do panierowania

 

 

 

Zimniaki ugotuj i rozgnieć tłuczkiem.

Szpinak rozmroź i odsącz z nadmiaru wody.

Czosnek pokrój na jak najmniejszą kosteczkę.

Ziemniaki, szpiank i czosnek wymieszaj ze sobą.

Jeżeli masa jest za gorąca odstaw ją na 20 minut.

 

 

Rozgrzej olej na patelni.

Z masy ziemniaczano - szpinakowej uformuj kotleciki.

Każdego z osobna obtaczaj w otrębach

i smaż do zarumienienia z obu stron.

 

 

Kuchnia,

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz