Kotlety mięsno - warzywne z kaszą

Kotlety mięsno - warzywne z kaszą

Kotlety mięsno warzywne były całkiem niedawno,

teraz postanowiłam zmienić troche skład.

Uważam, że te są odrobinkę bardziej zdrowe i sycące.

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

250g mięsa mielonego wieprzowego

200g startej na małych oczkach marchewki

1/3 puszki zielonego groszku

100g ugotowanej kaszy jęczmiennej

jajko

2 łyżki bułki tartej

+ do obtoczenia

oliwa do smażenia

pieprz

 

 

Mięso, marchewkę, groszek, jajko i kaszę wymieszaj ze sobą.

Dodaj bułkę tartą, wmieszaj ją w mięsno warzywną masę.

Dopraw pieprzem.

Z otrzymanem masy formuj kotlety.

 

Na patelni rozgrzej oliwę i smaż kotlety z obu stron do zarumienienia

(około 5 minut na stronę).

 

Podawaj z sałatą.

 

 

 

Kuchnia,

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz