Kotlety gryczane

Kotlety gryczane

Od niedawna eksperymentuje z kaszą gryczaną.

Staram się ją lubić i jeść.

To kolejna wersja, gdzie ta kasza jest dobrym daniem obiadowym.

 

 

 

Składniki:

woreczek kaszy gryczanej (lub filiżanka)

4-5 łyżek mąki kukurydzianej

1 jajo

garść natki pietruszki

1-2 ogórki kiszone

olej 

 

 

Do ugotowanej i ostudzonej kaszy dodaj jajko,

posiekaną natkę pietruszki i pokrojonego w kosteczkę ogórka kiszonego.

Całość wymieszaj i stopniowo dodawaj mąkę kukurydzianą,

wymieszaj i uformuj niewielkie kotleciki.

Smaż z obu stron po około 2 minut

(dociskaj do patelni delikatnie łopatką).

 

Ja podałam z sosem słodko - kwaśnym.

 

 

Przepis podpatrzony u Szczypta Wege

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy