Kotlet pysznie otulony

Kotlet pysznie otulony

Romantyczny wieczór miał by i też taki był:)

Bajecznie smaczna kolacja, wino i...dużoooo miłości;)

 

Patrząc na zdjęcia nie da sie określić smaku tego kotlecika

(a raczej olbrzyma wśród kotletów;P ),

jednak smak ...po prostu idealny - pewnie wiele razy zrobię go dla swoich bliskich.

 

U mnie został on otulony nie tylko z góry ale też po bokach.

Uważam, że swobodnie można go jeść bez dodatków, gdyż jest bardzo sycący!

 

Polecam gorąco!

 

 

Składniki:


  1 pierś z kurczaka


1 szklanka startej marchewki


  4-5 pieczarek


  1 cebula


  kilka łyżek majonezu

 

 

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C.

Cebulę i pieczarki pokrój w dość drobną kosteczkę, po czym podsmaż na patelni.

Dopraw do smaku.

Pierś przekrój na dwie części (lub więcej, jeśli chcesz mieć mniejsze kotleciki),

każdą z nich lekko rozbij.

Kotlety ułóż na dnie żaroodpornego naczynia.

Na nich umieść solidną warstwę pieczarek z cebulą,

a na nich startą marchewkę.

Na samym wierzchu rozsmaruj grubą warstwę majonezu.

Odkryte naczynie wstawić do piekarnika i piec około 30-40 minut.

Marchewko-majonezowa powierzchnia powinna zmienić się w złocistą, lekko chrupiącą skorupkę.

 

Źródło

Kuchnia, Strona Główna

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz