Kotleciki z zielonej soczewicy

Kotleciki z zielonej soczewicy

 

Jak wiecie mieso już nie jest u mnie takim stałym bywalcem.

Gdy dla Męża robiłam mielone, dla siebie zrobiłam mielone,a

ale z soczewicy.

Pyszne są!

I gdybym nie wiedziała to bym pomyślała, że to trdycyjne mielone,

przyprawione w nietradycyjny sposób.

 

 

Składniki:

1 szklanka zielonej soczewicy
2 jajka
1 cebula
bułka tarta
dużo majeranku
pieprz
olej do smażenia
 
Ugotowaną soczewicę (instrucja na opakowaniu), odcedź i zmikuj,
ale tak by nie które ziarenka zostały w całości.
Obraną cebulę pokrój w kosteczkę i zeszklij na oleju.
Przestudź i dodaj do soczewicy,
do tego dodaj jajka, przyprawy i bułkę tartą
(tyle by dało się z masy uformowac kotleciki).
Z masy uformuj kotleciki, obtocz w bułce tartej
i smaż z obu stron do zarumienienia.
 
 
 
Podawaj z potłuczonymi ziemniaczkami i sałatką z papryki i cukinii.
 
 
 
 
kotleciki z zielonej soczewicy
 
Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka