Kolorowo mi czyli kurczaczek z warzywkami

Kolorowo mi czyli kurczaczek z warzywkami

Uwielbiam kurczaka!

Niestety sklepowego nie wolno mi jeść.

Jednak kupiłam ostatnio takiego eko,

to sobie zjadłam:P

 

 

Składniki:

 

1 pierś z kurczaka

puszka kukurydzy

200 g  mieszanki mrożonej - marchewka z groszkiem

150 g fasolki szparagowej

słodka papryka

oregano

pieprz

 

 

 

Pokrojoną w kosteczkę i skropioną oliwa z oliwek pierś,

duś na patelni, na średnim ogniu przed 12 minut.

Dodaj marchewkę z groszkiem i duś kolejne 5 minut

i dorzuć kukurydzę oraz fasolkę.

 

Wszystko skrop oliwą z oliwek,

dopraw papryką, oregano i pieprzem.

 

Podawaj z kaszą kus kus.

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka