Kapuśniak z włoskiej kapusty

Kapuśniak z włoskiej kapusty

Zupy jesienią pobijają rekord w mojej kuchni.

Jest ich więcej bo jest zimno a one są rozgrzewające.

Ja zimą chętnie jadam zupy nie tylko na obiad,

ale też na kolację!

 

 

Składniki:

(mój przepis)

połówka małej kapusty włoskiej

duża garść kapusty kiszonej

 duża marchew

kawalek pora

natka pietruszki, koperek

około 3 litrów bulionu warzywnego

pieprz

1 łyżka koncentratu

 

 

Obraną i umytą marchew pokrój na plasterki, a plasterki na połówki.

Por pokrój w plasterki i razem z marchewką wrzuć do bulionu.

Postaw na gaz, niech się gotuje.

Kapustę włoską pokroić drobno i to samo zrobić z opłukaną kapustą kiszoną

oraz z pietruszką i koperkiem.

Wrzuć wszystko do bulionu,

dodaj koncentrat pomidorowy i dopraw pieprzem.

Gotuj około 20 minut.

 

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka