Kanapka na gorąco z bekonem, figami oraz serkiem pleśniowym

Kanapka na gorąco z bekonem, figami oraz serkiem pleśniowym

Inspiracją do tej kanapki była kanapka Marty,

która jest z czekoladą.

Ja na czekoladę się nie skusiłam,

ale gdyby ktoś miał ochotę spróbować...,

może warto?

 

Ja polecam serdecznie bez czekolady!

Pyszne jesienne śniadanie!

Czy Wy też czujecie / widzicie chłód?

U mnie w dzień dziś tylko 8 stopni...,

w domu 18...

Grzejcie się!

 

 

Składniki:

    2 kromki chleba

odrobina masła

    podsmażone lub podpieczone plastry bekonu

    figa

    ser pleśniowy

 

 

Na rozgrzanej patelni rozpuść masło,

a na nim przysmaż kromki chleba z obu stron.

Na jednej kromce ułóż bekon, figę i kawałki sera pleśniowego.

Przykryj drugą kromką i śniadanie masz gotowe!

 

 

 

Kanapka na gorąco z bekonem, figami i serem pleśniowym

 

 

Kanapka na gorąco z bekonem, figami i serem pleśniowym

 

Kanapka na gorąco z bekonem, figami i serem pleśniowym

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz