Kanapka grillowana ze szparagami

Kanapka grillowana ze szparagami

Wspaniałe szparagi teraz w kanapce!

 

 

 

Składniki:

(mój przepis)

8 szparagów

camembert

2 duże plastry szynki parmeńskiej

lub 20 małych plasterków salami

 2 ciabaty / bagietki małe

 

+ grill elektryczny

 

 

 

 

Rozgrzej grill.

Szparagi umyj, pozbądź się końcówek

obtaczaj w oliwie w oliwek i delikatnie popieprz.

Przed 4 minuty grilluj szparagi.

Po tym czasie wyłóż je na talerz.

 

Ciabaty rozkruj na pół,

na jednej z połowek każdej ciabaty,

wyłóż szynkę / salami,

na nią wyłóż po 4 szparagi na każdą z połowek ciabaty

i na nie plastry camemberta.

Przykryj każdą z połówek ciabaty drugą częścią

i grilluj obustronnie do 12 minut.

 

Wyjmij i zjedz ze smakiem ;)

 

 

 

 

 

Kanapka grillowana ze szparagami

 

 

Kanapka grillowana ze szparagami

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz