Jarmużowa frittata w kokilkach

Jarmużowa frittata w kokilkach

Frittatę z jarmużem widziałam kiedyś w Kwestii Smaku,

jednak tą zrobiłam dopasowaną do siebie.

Jest pyszna, lekka i cycąca!

 

Składniki:

(na 3 - 4 kokilki)

 

 

1,5 garści jarmużu

5 jajek

2 łyżki mleka roślinnego

pieprz

2 ząbki czosnku, bardzo drobno skrojony

oliwa z oliwek do smażenia

Piekarnik rozgrzej do 190o C.

Z umytego jarmużu pozbądź się twardych części

i pokrój "dobrą" część drobno.

Jajka roztrzep w misce i dopraw dużą dawką pieprzu.

 

Podsmaż na oliwie czosnek z jarmużem - kilka minut.

Jarmuż zmniejszy swoją ojętość i wtedy przełóż go do kokilek i zalej masą jajeczną.

Piecz do 15 minut (obserwuj masę, powinna być bardzo dobrze ścięta)

 

 

 

 

 

Jarmużowa frittata w kokilkach

 

Jarmużowa frittata w kokilkach

 

Jarmużowa frittata w kokilkach

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz