Jajka po florentyńsku - moja wariacja

Jajka po florentyńsku - moja wariacja

Jajka po florentyńsku to nic innego jak jajka na szpinaku.

I moje też takie są.

A jednak troszkę inne.

 

Składniki (2 kanapki):

Bagietka mała / ciabata

2 jajka

Łyżeczka masła

100 g szpinaku mrożonego (rozmrożonego;)

Pół łyżeczki lubczyku - koniecznie!

Kechup / majonez - według uznania

 

 

Bagietkę rozkrój na pół, posmaruj każdą ze stron masłem.

Podziel szpinak na pół i rozłóż go na obie części bagietki.

Usmaż jajka i ułóż je na szpinaku.

Według uznania możesz delikatnie polać kechupem

lub posmarować majonezem.

Wszystko posyp lubczykiem. 

Kuchnia,

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz