Jajecznica z tofu i cukinią

Jajecznica z tofu i cukinią

Bardzoooo sycąca jajecznica.

Zjedzona z sałatką i piewczywem wspaniała jest n śniadanie

bądź na kolacje,

jednak gdy dodacie np. ryż będzie pełnym daniem obiadowym.

 

 

Składniki dla 4 osób:

(mój przepis)

4 jajka

1 duża cukinia

200g tofu naturalnego

1/4 papryczki chili

1/3 szklanki kaszy manny

1 łyżeczka słodkiej papryki

2 łyżki sosu sojowego

świeżo zmielony pieprz

oliwa

 

 

 

Cukinię zmiksuj (nie na gładka masę, tak pół na pół powiedzmy),

dorzuć tofu, jajka, pokrojoną drobno papryczkę i dolej sos sojowy.

Wymieszaj dokładnie dłońmi, rozgniatając dokładnie tofu.

Dodaj kaszę manną i dopraw pieprzem i słodką papryczką.

 

Rozgrzej na patelni oliwe i wylej masę .

Smaż do ścięcia się masy (max 8 minut)

cały czas mieszając.

 

 

 

 

 

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka