Jaglanka na mleku ryżowym

Jaglanka na mleku ryżowym

Owsiankę kocham.

Pora na jaglankę, która dla bezglutenowców jest bardziej dostępna :)

 

Pyszna i zdrowa!

 

Spróbujcie koniecznie!

 

 

Składniki:

(przepis podpatrzony u https://wyzwaniakuchenne.blogspot.com)

 

1/2 szklanki kaszy jaglanej

szklanka mleka ryżowego

1/2 szklanki wody

płaska łyżeczka ksylitolu

+ ulubione owoce

 

 

 Kasze przepłucz kilka razy w gorącej wodzie, aby pozbyć się gorzkiego posmaku.

Do rondelka wlej mleko i wodę, wsyp kaszę i ksylitol.

Gotuj na małym ogniu około 15-20 minut,

aż kasza zmięknie i wchłonie większość płynu.

Przełóż do miseczki i dodaj ulubione owoce / dodatki.

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

dziennik coachingowy