Gulasz ogórkowy

Gulasz ogórkowy

Miałam ochotę na gulasz, ale nie takie zwykły ale ogórkowy, więc go zrobiłam.

Śmiejemy się z mężem, że to taka ogórkowa na gęsto - w sumie coś w tym jest.

Polecam, bo pyszny.

 

Składniki :

  40dag wołowiny


25 dag  startych na małych oczkach ogórków kiszonych

  35 dag ziemniaków

25 dag włoszczyzny

  15 dag cebuli


  pół szklanki śmietany

2 łyżki mąki


 pieprz, lubczyk

oliwa

 

Pokrojone mięso w kostkę ugotuj z włoszczyzną w małej ilości wody.

Oddziel od siebie mięso, wywar i warzywa.

Cebulę pokrój w piórka i zarumień ją na łyżce oliwy.

 

Cebulę, mięso, ziemniaki  i wywar połącz w garnku.

Duś przez kilka minut.

Gdy ziemniaki prawie się ugotują dodaj ogórki i pokrojoną włoszczyznę.

Dopraw pieprzem, dodaj mąkę i śmietanę.

Zagotuj, dodaj lubczyk i gotuj przez chwilkę.

 

 

Smacznego!

 

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka