Gulasz fasolowo-ziemniaczany

Gulasz fasolowo-ziemniaczany

Nie zawsze trzeba ładować w siebie mięso.

Gulasz z fasoli i ziemniaków tez może być pyszny i pożywny!

 

 

Składniki:

szklanka białej fasoli Jaś
10 młodych, małych ziemniaków
cukinia
puszka pomidorów (najlepiej bez dodatku cukru)
duża cebula
2 łyżki majeranku
przyprawy wg upodobań
+ odrobina tłuszczu do smażenia cebuli
 
 
 
 
Fasolę namocz na co najmniej 5 godzin (a najlepiej całą noc).
Ugotuj w świeżej wodzie do miękkości.
Ziemniaki obierz i ugotuj.
Cebulę zeszklij na patelni posmarowanej tłuszczem,
dodaj do niej pokrojoną w kostkę cukinię ze skórką.
Dorzuć pomidory i dopraw do smaku.
Połącz z ugotowaną fasolą i ziemniakami.
 
Podawaj jako samodzielne danie, jest sycące i pełne wartościowych składników.
 
 
Przepis pochodzi z bloga: Quchnia Wege
 
Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka