Grillowane kotlety sojowe , czyli wpis sponsorowany

Grillowane kotlety sojowe , czyli wpis sponsorowany

Bardzo lubię kotlety sojowe.

Jednak ostatnio pokusiłam się na inną formę ich podania.

Na szczeście pomysł okazał się pyszny.

Polecam wszystkim, którzy lubią nowe doświadczenia:)

Użyłam do nich Sosu Hoisin i nie jest to

jak widzicie kuchnia azjatycka,

a mimo wszystko sos spisał się doskonale:)

 

Składniki:

 

Opakowanie kotletów sojowych

- schabowych

2 łyżki sosu Hoisin

odrobina sosu sojowego

1 łyżeczka zalewy z oliwek

3/4 łyżeczki słodkiej papryki

1/2 łyżeczki suszonej bazylii

 

 

 

Kotlety ugotuj według instrukcji na opakowaniu.

Odsącz.

 

Wszystkie inne składniki wymieszaj ze sobą w średniej wielkości misce

i wmieszaj w sos kotlety.

Sos powinien pokrywać każdy kotlet dokładnie.

Odstaw do lodówki na kilka - kilkanaście minut.

W tym czasie rozgrzej elektryczny grill.

Kotlety grilluj maxymalnie 20 minut .

 

Podawaj z warzywami.

 

U mnie warzywa z wody:

2 marchewki

7 różyczek brokuła

6 liści cykorii

1/2 batata

 

+" sos":

2 łyżki jogurtu naturalnego

2 czubate łyżki kukurydzy z puszki

pieprz

 

Warzywa gotuj do miękkości marchewki.

Jogurt połącz z kukurydzą i dopraw pieprzem.

Warzywa polej "sosem".

 

Kotlety sojowe

 

 

 

Sos użyty do kotletów:

 

sos hoisin

 

Sos Hoisin

to słodko-ostry sos ze słodkich ziemniaków, soi i sezamu.

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz