Gołąbki bez zawijania z czerwonym sosem

Gołąbki bez zawijania z czerwonym sosem

Kiedyś robiłam takie gołąbki z gotową przyprawą Knorra, chyba...

Wiecie przepis na dziś czy coś takiego.

Jednak tym razem pomyślałam, że zrobię je sama i po swojemu.

 

Pycha!

 

Kwiatuszki dostałam od Męża podczas niedzielnego spaceru:)

 

 

Składniki:

250 g mięsa wieprzowego

150 g ugotowanego ryżu

jajko

1/4  małej kapusty pekińskiej (posiekanej)

garść bułki tartej

otręby owsiane do obtoczenia

pieprz

papryka słodka w proszku

olej / oliwa do smażenia

 

Mięso, ryż, jajko, bułke tartą, kapustę i przyprawy, wg uznania wymieszaj w jednej misce.

Uformuj podłużne kotleciki, obtocz w otrębach i smaż do zarumienienia z obu stron.

 

Podawaj z czerownym sosem:

 

Składniki:

mały koncentrat pomidorowy

4 plasterki sera

oregano

pieprz

 

Koncentrat wlej do rondelka, zagotuj.

Wrzuć pokrojony w paseczki ser i mieszaj do jego rozpuszczenia.

Jak już ser się rozpuści dopraw oregano i pieprzem.

 

Gotowe!

Smacznego!

 

gołąbki bez zawijania

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka