Gofry z cukinii

Gofry z cukinii

Gofry, którymi uwiodła mnie Karolina,

a mąż myślałał, że już całkiem oszalałam.

 

Są inne to oczywiste, ale zdrowsze i możecie z nich robić kanapki jak i desery.

 

Składniki na 4 gofry:

210 g cukinii
60 g mąki pszennej pełnoziarnistej
60 g jogurtu naturalnego lub kefiru
2 jajka
łyżeczka wiórków kokosowych
pół łyżeczki sody oczyszczonej
łyżeczka cynamonu
szczypta soli
 
 
 
 
Cukinię zetrzyj na dużych oczkach, dodaj do niej jogurt i jajka - wymieszaj.
Dorzuć pozostałe suche składniki, połącz je ze sobą  łyżką.
Smaż na dobrze rozgrzanej gofrownicy, aż zrobią się złocisto-brązowe.
Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz