Frittata z kiełbasą

Frittata z kiełbasą

Kolejne danie idealne na jesień.

Smaczne, sycące i gorące;)

Przepis podpatrzony w Smakach życia.

 

 

Składniki:

 

250g kiełbasy podwawelskiej

2 cebule

150g startej mozzarelli

100g oliwek

6 jajek

1 łyżka oleju

1 łyżeczka bułki tartej

1 łyżka posiekanej natki pietruszki lub szczypiorku

pieprz

 

 

 

 Pokrojoną w cienkie plasterki kiełbasę

i pokrojoną w piórka cebulę przesmaż razem na oleju.

 

Naczynie żaroodporne posmaruj odrobiną tłuszczu ze smażenia

(użyj pędzelka) i oprósz bułką tartą.

Nagrzej piekarnik do 190 oC.

 

Jajka wymieszaj z mozzarelląi natką,

dodaj przekrojone na pół oliwki,

przypraw,

dodaj kiełbasę z cebulą.

 

Wymieszaj i przełóż wszystko do naczynia żaroodpornego.

Piecz około 25 minut

 (wierzch ma byc przyrumieniony,

a jajka dobrze ścięte równomiernie na całej zapiekance)

 

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka