Faszerowane awokado

Śniadanie lub kolacja na ciepło,
które robi się szybko i jest szybkie oraz pożywne.
Awokado:
kwas foliowy,
dobre tłuszcze, które np. pozwalają na obniżenie cholesterolu we krwi,
kwasy tłuszczowe omega-3 z naturalną witaminą E,
luteina,
potas,
witaminę A, B1, B2, C, PP, K, H....
Naprawdę warto!
Składniki:
(mój przepis)
2 awokado 2 pomidory lub 8 pomidorków koktajlowych 2 łyżki ciecierzycy z puszki 50g sera feta 1/3 natki pietruszki + do posypania pieprz lubczyk / zioła prowansalskie
Pokrojone pomidory, ciecierzycę, pokruszoną fetę, natkę pietruszki i przyprawy wymieszaj ze sobą. Z awokado wyjmij pestkę. Mieszankę z fetą rozdziel na 4 cześci i rozłóż na każdą połowkę awokado. Piecz w 180oC przez około 20 minut. Po tym czasie może posypać szczyptą pieprzu i natką pietruszki.
2 komentarze
Aga
ciekawa propozycja :) w ten sposób jeszcze nie próbowałam awokado :)
Wędrówki po kuchni
Wygląda tak wiosennie...no i apetycznie :)
Zostaw swój Komentarz