Faszerowane awokado

Faszerowane awokado

Śniadanie lub kolacja na ciepło,

które robi się szybko i jest szybkie oraz pożywne.

 

Awokado:

kwas foliowy,

dobre tłuszcze, które np. pozwalają na obniżenie cholesterolu we krwi,

kwasy tłuszczowe omega-3 z naturalną witaminą E,

luteina,

potas,

witaminę A, B1, B2, C, PP, K, H....

Naprawdę warto!

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

2 awokado

2 pomidory lub 8 pomidorków koktajlowych

2 łyżki ciecierzycy z puszki

50g sera feta

1/3 natki pietruszki + do posypania

pieprz

lubczyk / zioła prowansalskie

 

Pokrojone pomidory, ciecierzycę, pokruszoną fetę,

natkę pietruszki i przyprawy wymieszaj ze sobą.

Z awokado wyjmij pestkę.

Mieszankę z fetą rozdziel na 4 cześci i rozłóż na każdą połowkę awokado.

Piecz w 180oC przez około 20 minut.

Po tym czasie może posypać szczyptą pieprzu i natką pietruszki.

 

 

 

 awokado

 

 

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz