Duszone mięso z warzywami

Duszone mięso z warzywami

Mało jadam wieprzowiny, ale w takim wydaniu jest pyszna

i raz na jakiś czas można zjeść ją z przyjemnością.

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

500 g wieprzowiny,

pokrojonej na średniej wielkości kawałki

średnia cukinia

bakłażan

cebula

puszka pomidorów krojonych

100 ml soku pomidorowego

mała czerwona papryka

mała zielona papryka

papryka słodka, ostra

pieprz

 

 

 

Mięso wrzuć do garnka i zalej wodą.

Gotuj na średnim ogniu około 40 minut

(jeżeli będzie potrzeba zdejmij szum).

 

Cukinię, papryki, cebulę i bakłażana pokrój w kostkę.

Wszystko dodaj do mięsa.

Zalej sokiem pomidorowym

i duś pod przykryciem do miękkości papryki.

Dodaj puszkę pomidorów razem z zalewą.

Dopraw do smaku pieprzem i paprykami w proszku.

Zagotuj pod przykryciem i podawaj np. z trójkolorowym makaronem:)

 

 

Duszone mięso z warzywami

 

Kuchnia,

3 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka