Dorsz w suszonej papryce z parowaru

Dorsz w suszonej papryce z parowaru

Jeżeli komuś wczorajsza propozycja na dzisiejszy obiad nie przypadła do gustu,

to może skusi się na rybkę z parowaru?

Przepyszna i zdrowa!

 

 

Składniki:

2 filety z dorsza

1,5 garści płatków suszonej papryki

duże jajko

pieprz

 

 

+ parowar

 

Filety jeżeli masz zamrożone odmroź

i posyp z obu stron pieprzem.

Jajko rozbełtaj i wymieszaj z płatskami suszonej papryki.

Rybę wytaczaj w jajku z papryką

i połóż na parowar

(pozostałe jajko z papryką możesz wyłożyć na wierzch ryby).

Ja "gotowałam" na parze 12 minut,

jednak najlepiej "gotować" według preferencji parowaru.

 

Możesz podać z gotowaną fasolką szparagową.

150g fasolki szparagowej mrożonej

(odmrożonej i odciśniętej z wody)

150g przecieru pomidorowego

dwie łyżki suszonych płatków papryki

cebula

oliwa

pieprz

 

W rondelku wlej oliwę

(około łyżki),

po jej nagrzaniu wrzuć cebulę pokrojoną w piórka.

Po minucie dodaj fasolkę szparagową,

po kolejnych 3 minutach gotowania na dość dużym ogniu

dodaj przecier pomidorowy i płatki papryki.

Dopraw pieprzem.

 

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz