Domowy fishburger z mintaja

Domowy fishburger z mintaja

Kolejny pomysł po wizycie w North Fishu.

 

Ostatnio jemy więcej ryb z czego jesteśmy dumni,

a to nasza tak zdrowa, fast foodowa zachcianka.

 

 

 

Składniki:

(mój przepis)

600g filetów z mintaja

średnia cebula

3 płaskie łyżki musztardy

jajko

około 3-4 łyżek kaszki kukurydzianej

szczypta pieprz

1/2 łyżeczki papryki w proszku

1/2 łyżeczki oregano suszonego

oliwa do smażenia

 

Filety i cebulę pokrój w drobną kosteczkę,

dodaj musztardę, jajko, przyprawy, jajko i kaszkę kukurydzianą.

Jeżeli masa jest za rzadka to dodaj jeszcze kaszki.

 Odstaw na 10 minut.

 

 

Z powstałej masy formuj 4 kotlety

i smaż je po obu stronach do zbrązowienia.

 

 

Dodatki:

 

4 duże bułki

(najlepiej lekko podłużne)

8 plastrów pomidora

8 paseczków papryki

8 ogórków konserwowych przekrojonych na pół

mix sałat

majonez

 

 

Bułki możesz nagrzać w piekarniku, na grillu a ostatecznie w mikrofali.

 

Bułki rozkrój na pół,

jedną część posmaruj majonezem, ułóż sałaty,

połóż kotleta, a na niego resztę dodatków

i przykryj drugą częścią bułki.

 

 

 

Fishburger

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz