Ciasto czekoladowe z cukinią

Ciasto czekoladowe z cukinią

Z cukinią też można:)

Przepis podpatrzony u Babeczki

 

 

Składniki:

350 g cukinii ze skórką

240 g mąki

200 g cukru

( ja dałam 100 g)

60 g kakao

1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej

(ja dałam Inkę)

1 łyżeczka sody

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 łyżeczki soli

120 ml oleju

4 jajka

 

 

Cukinię zetrzyj na grubych oczkach.

Połącz ze sobą przesianą mąkę, kakao, kawę, sode,

proszek do pieczenia i sól.

Ubite jajka z cukrem (puszysta masa) połącz z olejem.

Na mniejszych obrotach miksera zmiksuj mokre składniki z 2/3 ilości składników suchych.

Pozostałą część składników suchych wymieszaj z cukienią

i dodaj do reszty składników.

Wymieszaj do połączenia składników.

 Forme o średnicy 23 cm wysmaruj masłem

i posyp bułką tartą.

Wyłóż w niej masę.

Piecz w temperaturze 180 o C około godzinę.

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz