Chlebek truskawkowy

 Chlebek truskawkowy

Truskawki po raz kolejny.

Tym razem w chlebku.

Przepis jest od Asi ,

jednak ja dodałam 1/3 szklanki wody,

gdyż uważam, że ciasto nie miało żadnej konsystencji

do wylania go do blaszki.

 

Składniki:
1 szklanka umytych i pokrojonych truskawek
Garść płatków migdałów
1 łyżka cynamonu
  5 łyżek cukru
2 jajka
1 łyżka oleju roślinnego
180 g mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia

1/3 szklanki wody

 
Pokrój  truskawki i posyp je 2 łyżkami cukru.
W osobnej misce wymieszaj mąkę, jajka, cynamon, olej, proszek do pieczenia i resztę cukru.

Po dokładnym wymieszaniu dodaj truskawki i płatki migdałów oraz wodę

Przełóż do wysmarowanej masłem i posypanej mąką foremki

i piecz przez 40 minut 

w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

 

 

chlebek truskawkowy

Kuchnia, Kuchnia

Zostaw swój Komentarz