Chińskie inspiracje
Mój pomysł na połączenie lutenici z acerolą i sosem Hoisin,
moim zdaniem wyśmienite połączenie!
Składniki:
1/2 filetu z kurczaka
chińska mieszanka warzyw
2 łyżki lutenici
łyżka sosu Hoisin
garść kiełków rzodkiewki
3 łyżki aceroli
oliwa do smażenia
100 g ryżu
Kurczaka pokrój w paseczki i wrzuć na gorącą oliwę.
Gdy mięso będzie już lekko białe dodaj łyżkę lutenici,
2 łyżki aceroli, pół łyżki sosou Hoisin i kiełki.
Smaż to ze sobą około 7 minut.
Dodaj warzywa, a po około 8 minutach łyżkę lutenici,
pół łyżki sosou Hoisin i łyżkę aceroli.
Smaż około 5 -8 minut.
Ryż ugotuj wg instrukcji na opakowaniu
i podawaj razem z mięsem.
1 komentarz
Smacznie z Joanną
połaczenie lutenici i sosu hoisin musi byc zaskakujące :)
Zostaw swój Komentarz