Bułeczki kukurydziane. Bezglutenowe

Bułeczki kukurydziane. Bezglutenowe

W lawendowym domu ujrzałam te bułeczki i wiedziałam,

że muszę spróbować!

 

Są pyszne do zupki i kanapeczek

ale też do zajadania ich tak po prostu z piekarnika:)

 

 

 

 

Składniki:

 

1 1/3 szklanki mąki kukurydzianej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

2 jajka

150 ml jogurtu naturalnego

po łyżeczce miodu i oleju

 

 

 

 

Wszystkie składniki wymieszaj ze sobą

i wyrób ciasto.

(może zajść potrzeba odania ciepłej wody,

wszystko zależy o mąki).

 

Z ciasta uformuj bułeczki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

i piecz około 25-30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 o C

 

Kuchnia,

1 komentarz

Zostaw swój Komentarz