Budyniowy sernik z serków wiejskich

Budyniowy sernik z serków wiejskich

Sernik bardziej budyniowy niż serowy,

ale w sam raz na słodką przekąskę.

Taki mały eksperyment.

 

 

Składniki na tortownicę 20cm:

(mój przepis)

 

około 10 - 12 ciastek jaglanych lub owsianych
(bezglutenowych)

500g serka wiejskiego lekkiego

65g budyniu bezglutenowego
(u mnie czekoladowy)

1/4 szklanki ksylitolu

300g jogurtu naturalnego gęstego

2 duże jajka

 

Ciastka wyłóż na dno tortownicy (dno wyłożone papierem do pieczenia),

możesz delikatnie połamać.

Resztę skłądniki zmiksuj ze sobą na gładką masę i wyłóż na spód ciasteczkowy.

Piecz przez 60 minut w 180oC, do suchego patyczka.

Studź sernik w piekarniku.

Po ostudzeniu możesz polać czekoladą,

podać z owocami lub orzechami.

 

 budyniowy sernik z serków wiejskich

Kuchnia, Strona Główna

6 komentarzy

Zostaw swój Komentarz