Bucattini z tuńczykiem

Bucattini z tuńczykiem

 

 

 

Lubię sałatki z tuńczykiem, więc myślałam, że i to danie będzie strzałem w 10!

Jednak okazało się, że tuńczyk w tym daniu króluje co mi bardzo przeszkadza.

Danie moim zdaniem idalne dla smakoszy tuńczyka,

dla mnie zbyt tuńczykowe.

 

 

 

Składniki:

400 g makaronu bucattini

 puszka pokrojonych pomidorów bez skórki

 puszka groszku konserwowego

 puszka tuńczyka w sosie własnym

 2 cebule

 2 ząbki czosnku

 opakowanie fix knorr do spaghetti (można ten składnik ominąć)

 zioła prowansalskie

 oliwa do smażenia

 parmezan (u mnie mozzarella)

 

 

Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij ją na patelni.

Dodaj drobno posiekane ząbki czosnku oraz pomidory.

Chwilę razem gotuj (aż do odparowania części wody z pomidorów).

Dodaj odsączony groszek i tuńczyka. 

Przypraw do smaku.

Tak przygotowany sos podaj z makaronem ugotowanym al dente. 

Całość posyp startą mozzarellą.

Bucattini

 

 

Źródło:https://kuchennewzlotyiupadki.blox.pl

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka