Brownie z batatów (bezglutenowe)

Brownie z batatów (bezglutenowe)

Brownie z batatów.

Bezglutenowe.

Bez cukru.

Bez nabiału.

 

Świetne do kawy i zielonej herbaty!

 

 

Składniki:

(mój przepis)

 

600g batatów

80g migdałów

100g mąki z brązowego ryżu

4 łyżki kakao

3 łyżki syropu klonowego

14 daktyli

2 jajka

 

Piecz obrane bataty w 220o C przez około 40 minut

( dużo zależy od wielkości batatów, im większe tym dłużej),

do miękkości - lepiej by były papkowate niż za twarde.

Zmiksuj bataty w malakserze i dodaj do nich resztę składników!

(Piekarnik zmniejsz do 180 o C.)

Miksuj do połączenia składników

- masa będzie grudkowata.

Przełóż do keksówki

i piecz brownie do suchego patyczka

(ciasto może lekko obklejać patyczek,

ja piekłam około 40 minut)

 

 

 brownie z batatów

 

brownie z batatów

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz