Bezglutenowe placki jaglano-kukurydziane

Bezglutenowe placki jaglano-kukurydziane

Kasza jaglana króluje w mojej kuchni,

więc kolejna z nią propozycja!

Szybka i przepyszna!

 

 

Składniki:

(mój przepis, na dwie porcje)

 

1/2 szklanki kaszy jaglanej zmielonej

1/2 szklanki mąki kukurydzianej

1/2 szklanki mleka roślinnego

jajko

olej do smażenia, może być kokosowy

1/2 łyżki sosu chilli, opcjonalnie

cukinia

czerwona cebula

mała czerwona papryka

2 łyżki koncentratu pomidorowego

oregano

pieprz

 

 

Mąkę z kaszy jaglanej, mąkę kukurydzianą, mleko,

jajko i sos chilli wymieszaj ze sobą i i z powstałego ciasta usmaż placki.

 

Cukinię obierz i pokój na małe kawałki.

Cebulę pokój w piórka.

Paprykę umyj i pokrój w kostkę.

Wszystko wrzuć na rozgrzaną patelnię z olejem.

Smaż aż papryka zmięknie.

Dodaj dwie łyżki koncentratu pomidorowego, oregano i pieprz.

Smaż około minuty.

Wymieszaj i podawaj na plackach!

 

Kuchnia, Strona Główna

2 komentarze

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka