Bezglutenowa granola

Bezglutenowa granola

Uwielbiam granolę,

ale te kupne bezglutenowe pachną dla mnie jak wiórki drewniane

(wiecie, takie na wyściółkę dla chomika).

Postanowiłam skorzystać z przepisu  Czystej Michy

i zrobić swoją granolę!

Jest pysznie słodka i zdrowa!

 

 

Składniki:

 

3/4 szklanki kaszy gryczanej niepalonej

szklanka preparowanego amarantusa

1/2 szklanki wiórków kokosowych

3/4 szklanki pestek słonecznika

garść nasion chia
(opcjonalnie)

1/2 szklanki płynnego miodu
(można dać trochę mniej)

 

 

 

  Wszystkie składniki suche wymieszaj ze sobą a potem z miodem.

 Mieszaj aż wszystko dokłądnie się połączy.

Piecz w 180°C przez około 20 minut.

 

(można chwilę dłużej, tylko trzeba uważać by nie przypalić)

 

 

granola bezglutenowa

 

granola bezglutenowa

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka