Bezcukrowe babeczki owsiano-bananowe z blendera

Bezcukrowe babeczki owsiano-bananowe z blendera

Babeczki, które oczarowały mnie już przed upieczeniem.

Zdjęcia z Lawendowego Domu przekonały mnie,

że bedzie to istny szok dla mnie i męża

- mega zdrowe i pyszne!

Szybkie i ..."najlepsze na ciepło".

 

 

 

Składniki na 12 sztuk:

 

280 g patków owsianych

1 łyżeczka proszku do pieczenia

½ łyżeczki sody

300 g jogurtu naturalnego

2 jajka

2 dojrzałe banany

1 łyżka przyprawy piernikowej

 

+

można dodać 3 łyżki cukru

(ja dałam jedną brązowego cukru)

12 kostek gorzkiej czekolady

(najlepiej ulubionej, z największą dawką kakao)

masło do wysmarowania foremki

 

 

 Piekarnik rozgrzej do 200o C.

Do blendera włóż wszystkie składniki i zmiksuj.

Gdyby masa zostawała na górze potrząśnij bądź pomóż sobie łyżką,

żeby całość była dokładnie zmiksowana.

Masę przelej do foremek, wysmarowanych masłem.

Jeżeli masz ochotę włóż do każdej babeczki po kostce czekolady!

Wstaw foremkę do nagrzanego piekarnika i piecz 25 minut.

Możesz jeść je od razu (Mąż mówi, że wtedy są najlepsze:),

albo zostawić na potem do gorącej herbaty bądź kawy.

Muffinki jeszcze po 24h są pyszne!

 

 

Babeczki owsiano - bananowe

 

 

 

Babeczki owsiano - bananowe

 

Babeczki owsiano - bananowe

Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka