Batonikowe francuzy

Batonikowe francuzy

Uwielbiam takie szybkie słodkości.

Szybciej zrobić sie nic tak pysznego chyba nie da.

 

 

 

Składniki na 8 ciasteczek:

 

1 płat gotowego ciasta francuskiego (opakowanie 275 g)
3 snickersy (po 51g) - lub jakiekolwiek Twoje ulubione batoniki
(u mnie mars, bounty, snickers)
jajko rozmącone - do posmarowania
Rozwinięte ciasto podziel na 8 prostokątów.
Batoniki podziel na tyle samo części.
Na każdym kawałku ciasta ułóż jeden kawałek batonika i zroluj tak, żeby zakończenie ciasta znalazło się u góry .
Boki każdego ciasteczka zlep.
Każde ciasteczko posmaruj rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 200 stopni około 15 minut - do zrumienienia.
 
 
Bułeczki francuskie
Przepis podpatrzony TU.
 
Kuchnia,

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka