Aromatyczna ogórkowa z koperkiem

Aromatyczna ogórkowa z koperkiem

Zupa na specjalne zamówienie mojego Brata,

który znalazł przepis w dodatku do Poradnika Domowego

"Festiwal zup".

 

Zupy co prawda wychodzi nie wiele z przepisu,

więc od razu zrobiłam dwa razy więcej.

Pyszna zupka, a Brat zadowolony:)

 

 

 

Składniki na 5 porcji:

 

5 ząbków czosnku

2 łyżki oliwy

8 ogórków kiszonych

2 liście laurowe

5 ziarenek pieprzu czarnego

6 szklanek bulionu warzynego

3 łyżki kwaśnej śmietany

pieprz mielony

3 ugotowanego jajka na twardo

kilka rzodkiewek

koperek

 

 

Czosnek pokrój w plasterki i przesmaż na oliwie.

Dodaj ogórki starte na małych oczkach, liść laurowy i pieprz ziarnisty.

Smaż około 10 minut.

Do garnka z bulionem przełóż ogórki z przyprawami.

Gdy zupa się zagotuje dodaj smietanę

i znów zagotuj.

Do miseczek włóż ćwiartki jajek i plasterki rzodkiewek.

Wlej na nie zupę i przystrój koperkiem.

 

Ogórkowa

 

Smacznego!

Kuchnia, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz

kamila rowinska cele

airbnb zniżka