Panierowane tofu czyli coś zamiast czegoś

Panierowane tofu czyli coś zamiast czegoś

Zaniedbałam ostatnio moja dietę bez mięsną

(mieszkanie u mamy miało na mnie zły wpływ ;)

Więc gdy robiłam całkiem mięsne kotlety dla Męża,

sobie pomyślałam, że zaeksperymentuje :)

 

Kupiłam tofu i są!

Kotleciki tofu!

W smaku przypominają...martadelę panierowanę

 

Składniki:

200g tofu

bułka tarta

jajko

czosnek granulowany

pieprz

oliwa

 

 

Tofu pokrój w plastry (dowolnej grubości).

Na jednym talerzyku rozbełtaj jajko,

na drugim przygotuj bułkę tartą

z czosnkiem i pieprzem.

Oliwę rozgrzej na patelni.

Plasterek tofu wymaczaj dokładnie w jajku,

a potem w bułce tartej.

Smaż z obu stron do zarumienienia.

Na średnim ogniu bardzo szybko się smaży!

 

Ja podałam z ziemniaczanym puree i mizerią.

Zostaw swój Komentarz