Naleśniki kakaowe, bez cukru i glutenu

Naleśniki kakaowe, bez cukru i glutenu

Weekendowe naleśniki to już tradycja w naszym domu.

Najczęściej jemy z TEGO przepisu, jednak dziś postanowiłam, że zjemy inne naleśniki i wymyślałam nalesniki kakowe.

Są mogą być cienkie albo grubsze zależy jak wylejesz masę na patalnię,

jednak są pyszne, sprężyste i zwijają się bez problemu.

My zjedliśmy z różnymi rodzajami dżemów bez cukru.

 

Składniki:

(mój przepis)

130 g przesianej mąki z ciecierzycy (około szklanka)

80 g przesianej mąki ziemniaczanej (około pół szklanki)

400 ml mleka kokosowego lub krowiego pełnotłustego

1 czubata łyżka kakao

2 jajka

 

Wszystkie składniki zmiksuj ze sobą do połączenia składników.

Na patelni rozgrzej olej kokosowy lub oliwę i smaż naleśniki z obu stron.

Podawaj z ulubionymi dodatkami.

U nas dżemy bez cukru: brzoskwiniowy, wiśniowy i malinowy.

 

 

 

 

naleśniki, bezglutenowe, bez glutenu, dżemy, słodko, śniadanie bezglutenowe, Bezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz