Muffinki z malinami, bez glutenu, bez mleka krowiego, bez cukru

Muffinki z malinami, bez glutenu, bez mleka krowiego, bez cukru

Muffinki pyszne, proste i spkojnie można podać je dzieciom 2+ .

Moja Inusia cały czas powtarza "Pysne Mamciu", więc wierzę, że i Waszym dzieciom posmakują.

Jeżeli macie uczulenie na kakao lub nie możecie go to użyjcie karobu.

Muffinki wyszły mi mniejsze, gdyż zalewałam je niestandardowo, bo tylko do połowy, a nie 3/4.

Składniki na 24 muffunki:

(mój przepis)

1 szklanka mąki ryżowej

1 szklanka maki ziemniaczanej

1 szklanka erytrolu

1 szklanka mleka kokosowego

3 jajka

1/2 szklanki oliwy z oliwek

2,5 płaskiej łyżki kakao

2 łyżeczki proszku do pieczenia bezglutenowego

250g malin

 

Mąki przesiej do jednej miski, dodaj proszek do pieczenia i kakao.

W drugiej misce wymieszaj jajka, mleko kokosowe i oliwę .

Zmiksuj zawartość obu misek ze sobą.

Dodaj maliny i wymieszaj szpatułką.

Blaszkę na muffinki spryskaj delikatnie olejem i wykładaj masę do połowy foremki (u mnie to się sprawdza najlepiej przy dziecku).

Piecz około 25 - 30 minut w piekarniku nagrzanym do180o C.

 

 

muffinki z malinami bez cukru

muffinki bez glutenu, cukru, mleka

 

Bezglutenowe, Strona Główna

Zostaw swój Komentarz